1 Ağustos 2015 Cumartesi

WooCommerce'te standart vergi ayarları nasıl yapılır

Önceki yazımızda vergi ayarlarının nasıl yapılacağından bahsetmiştik. Genel vergi ayarlarını yaptıktan sonra şimdi de standart oran vergi ayarlarının nasıl yapılacağına bakalım.
  1. WordPress admin panelinizden WooCommerce -> Ayarlar sayfasına girdikten sonra açılan sayfanın üst kısmında bulunan seçenekler arasından Vergi seçeneğine tıklayın.
  2. Açılan sayfada yine üst kısımda bulunan Standart Oranlar linkine tıklayın.
  3. Karşınıza bir tablo çıkacak. Bu tabloda ülke kodu, eyalet kodu, posta kodu, ilçe/semt, oran, vergi adı, öncelik, bileşik ve kargo seçenekleri bulunuyor. Şimdi bunlara tek tek bakacağız.
  4. Ülke kodu 2 haneli olmak zorunda. Ülke kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu kod büyük ihtimalle Türkiye için olacağından direkt olarak TR yazabilirsiniz. Ülke kodunu TR olarak belirledikten sonra şu an oluşturduğumuz verginin sadece Türkiye'de geçerli olacağını bilmelisiniz. Eğer tüm ülkelerde geçerli olsun istiyorsanız ülke kodu alanına * (yıldız sembolü) yazın veya bu alanı boş bırakın.
  5. Türkiye'de eyaletler olmadığı için Eyalet Kodunu boş bırakabilirsiniz.
  6. Posta Kodu alanı verginin sadece belirli posta kodlarında etkili olmasını sağlar. Bu alana birden fazla posta kodu girmeniz durumunda, her bir koddan sonra ; (noktalı virgül) koymanız gerekir. Eğer limitleyeceğiniz posta kodları bir aralık oluşturuyorsa (mesela 34100'den 34885'e kadar), bu alana 34100-34885 yazabilirsiniz. Yine aynı şekilde tüm bölgelerde geçerli olsun istiyorsanız bu alana * (yıldız sembolü) yazabilir veya bu alanı doğrudan boş bırakabilirsiniz.
  7. İlçe/semt bölümüne şu an oluşturduğunuz verginin hangi illerde/ilçelerde/semtlerde geçerli olmasını istiyorsanız onları yazabilirsiniz. Eğer birden fazla yazacaksanız her ilden/ilçeden/semtten sonra ; (noktalı virgül) koymayı unutmayın. Tüm illerde/ilçelerde/semtlerde geçerli olmasını istiyorsanız bu alanı boş bırakabilirsiniz.
  8. En önemli seçenek olan Vergi Oranı seçeneğine vergi oranını yüzde (%) olarak yazmanız gerekir. Örneğin %18 vergi veriyorsanız buraya sadece 18 yazmalısınız.
  9. Bu vergiye bir isim vermek için Vergi Adı alanını doldurun. Mesela KDV olabilir.
  10. Öncelik alanı aynı koşullara sahip vergi oranlarınız arasından hangisinin öncelikli olarak kullanacağını belirleyebilmenizi sağlar. Mesela tüm Türkiye'de geçerli olacak ve diğer tüm ayarları aynı olan biri %18 biri %8 vergi oranına sahip iki tür vergi ayarladınız diyelim. Ürüne/kargoya sadece bir kez vergi vergileceğinden, bu vergiler arasından sadece bir tanesi ürüne veya kargoya uygulanacak. Bu durumda hangisinin uygulanacağını Öncelik alanına yazacağınız sayı ile belirleyebilirsiniz. Önceliği büyük olan daha önce uygulanacaktır.
  11. Bileşik seçeneğini işaretlerseniz, aynı bölgede başka bir vergi uygulanıyorsa, bu vergi de onun üzerine uygulanır.
  12. Son olarak, eğer bu verginin kargo için de geçerli olmasını istiyorsanız Kargo seçeneğini işaretleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder